top of page
  • Foto van schrijverSeppe Meul

Lamkel Zé steelt de show op de Freethiel, Waasland-Beveren keek lijdzaam toe

Het werd opnieuw een mentaal zware avond voor de supporters van geel-blauw. De sprankel hoop die ze voor de wedstrijd koesterden dat Antwerp fysiek in het nadeel was na de bekerwedstrijd van dinsdag werd al na twintig minuten aan flarden geschoten. De thuisploeg zou in deze wedstrijd nooit echt gevaarlijk zijn en moest toekijken hoe Lamkel Zé en co makkelijk de punten mee naar huis namen.

Bekerwedstrijd zorgde voor extra vertrouwen

Het had een troef in het voordeel van de thuisploeg moeten zijn als ze bij Antwerp echt vermoeid waren. Het was echter het vertrouwen van de gewonnen wedstrijd die de bezoekers mee op sleeptouw nam naar een makkelijke driepunter.

Antwerp speelde zoals anders, Beveren helaas ook

Antwerp begon zoals altijd afwachtend en vanuit een sterke organisatie. Waasland-Beveren was vooral onder de indruk en het grote respect leidde tot weinig spanning in de eerste minuten. De schrik bij de thuisploeg nam het over om toch verdedigend in plaats van aanvallend te voetballen. Antwerp keek toe wat ze bij Beveren brachten en als snel werd duidelijk dat dat nooit genoeg zou zijn om hen te verschalken. Bij de bezoekers schakelden ze een versnelling hoger met een eerste mogelijkheid na tien minuten. Rodgriues bracht De Sart alleen voor Pirard maar de middenvelder miste zijn aanname volledig, kans verkeken.

Als showman Lamkel Zé begint is er geen stoppen aan

Tien minuten later was het wel raak voor The Great Old. Spitsenbroeder Mbokani bracht de bal laag en hard voor vanop rechts, aan de tweede paal was iedereen Lamkel Zé vergeten en die kon simpel binnen leggen. De dominantie van Antwerp werd zo mooi omgezet in een voorsprong.

⏱ 20' 0-1 Lamkel Zé #wbeant — Waasland-Beveren LIVE (@wbe_Live) December 6, 2019

Waasland-Beveren speelde op enkele pogingen tot voorzetten niks klaar en moest toekijken hoe Antwerp aandrong op een dubbele voorsprong. De thuisploeg was het noorden al vanaf minuut één kwijt. Gelukkig voor hen vond ook Antwerp een 0-1 welletjes aan de rust. Mercier smeerde zijn keel maar beter voor een donderpreek in de kleedkamer. Zo kon het niet verder. Arme fans.

Nieuwe start, zelfde verhaal

Ook de tweede helft betekende geen beterschap voor WB. Kansen creëeren bleek onmogelijk tegen dit Antwerp en ook verdedigend liet het steken vallen. Met drie simpele en ook wel geniale tikken stond Lamkel Zé ook in oog met Pirard, die laatste bracht eerst nog redding maar in de herneming kon de Kameroener alsnog scoren. 0-2 en aan de thuisploeg te zien waren de boeken toen al toe. Nadien bleef Antwerp gevaarlijk.

0-2! Mbokani stuurt Lamkel Zé diep met een fantastische hakbal. In de rebound werkt Lamkel Zé de bal in doel. pic.twitter.com/Wign06GSCB — Royal Antwerp FC (@official_rafc) December 6, 2019

Na een duidelijke op Buta kwam de bal op de stip terecht. Topschutter Dieu Mbokani maakte er 0-3 van, het schaamrood op de wangen van de thuissupporters kwam pardoes tevoorschijn. Toen ook ex-WB’er Zinho Gano nog een doelpuntje meepikte was het helemaal klaar. Een zware 0-4 en een nieuwe nederlaag later wordt het voor Waasland-Beveren lastiger en lastiger om uit de kelder van het klassement te druipen en dat is eigenlijk gewoon hun eigen schuld.

🔚 FT | W-B kon vanavond geen vuist maken tegen RAFC. Het werd 0-4 op de Freethiel. #wbeant pic.twitter.com/Lr2w3VPjTY — Waasland-Beveren LIVE (@wbe_Live) December 6, 2019