top of page
  • Foto van schrijverSeppe Meul

9 jaar Waasland-Beveren

Bijgewerkt op: 15 mei 2020

In 9 jaar Waasland-Beveren heb ik het telkens over iets opvallends van de afgelopen jaren. Deze keer bespreek ik de spitsen die WB kende, hoe succesvol of niet-succesvol ze ook geweest zijn. Want ja hoor, daar valt heel wat over te vertellen.

2010-2011

In ons eerste seizoen als fusieclub recupereerden we zowel spelers van KSK Beveren als Red Star Waasland. Kristof Snelders (KSKB) en Kielo-Lezi (RSW) legden er elk 10 in het mandje. Dat maakt van hen de topschutters van dat seizoen. Daarnaast waren er nog kortstondige hoogvliegers met De Wilde die er vijf maakte en Gommans die er 6 in kon leggen. Good Old Snellie stond samen met JP aan de leiding in het topschuttersklassement.

2011-2012

Snelders was al topschutter van de club maar een jaar later verruimde hij zijn voorsprong dubbel en dik. Met 14 doelpunten bracht hij zijn totaal op 24. JP Kielo-Lezi scoorde er daarentegen amper 3.  We kregen er wel drie goudhaantjes bij. Dodelijke quatro Cavens, Radzinski, Onana en dus ook Snelders zorgden samen voor 39 doelpunten. Zij hadden samen een enorm aandeel in de promotie datzelfde jaar.

Screenshot 2019-12-10 at 21.47.32

2012-2013

In ons eerste seizoen moesten we afscheid nemen van heel wat spitsen. Snelders deed nog één wedstrijd mee maar kondigde al snel zijn afscheid aan. Daarnaast vertrokken ook Onana, Radzinski en Kielo-Lezi met de Noorderzon. Daarvoor in de plaats kregen we wel een Israëlische god opgestuurd door Apoel Tel Aviv. Barak Badash is de naam en hij werd al snel dé publiekslieveling. Met 8 doelpunten deed hij het ook allesbehalve slecht. Echter was het slechts voor één seizoen, hij was namelijk gehuurd.

2013-2014

Ook het seizoen dat daarop volgde werd een huurling onze God. Dalibor is met zijn 2m02 een gevaar voor elke defensie en dat bewees hij ook met 12 doelpunten. Ook maakten we kennis met Renaud Emond, een op dat moment 19-jarig toptalent. Hij was vooral belangrijk in de Play-Offs, daar kregen we al een eerste kennismaking met zijn torinstinct. De het volgende seizoen zou zijn seizoen worden.

2014-2015

Hét seizoen van Renaud Emond. Hij kwam traag op gang maar bewees op de momenten van de waarheid meermaals zijn klasse, kwaliteiten en belang voor de ploeg. Met 14 doelpunten in dat seizoen streed hij lang mee om de eerste plaats in de topschuttersstand. Zijn overgave en talent was van een zodanig hoge kwaliteit dat we wisten die niet lang bij te kunnen houden.

Screenshot 2019-12-10 at 21.39.51

2015-2017

Emond begon het seizoen nog bij WB, maakte nog enkele doelpunten maar eind augustus verkaste hij alsnog naar Standard. Een welverdiende transfer, niets op aan te merken. Met Zinho Gano kregen we een waardige vervanger. Hij zou twee jaar lang onze clubtopschutter worden. Eén keer 10, één keer 11 en in het begin van zijn laatste seizoen voor WB 4 doelpunten. Dat bracht hem op een totaal van 25 doelpunten waarmee hij Kristof Snelders voorbij stak in het algemene clubklassement. In zijn derde en laatste seizoen werd het een herhaling van het Emond-verhaal. Geschitterd in het vorige en als een bliksemschicht begonnen aan wat zijn laatste seizoen werd.

We maakten ook nog kennis met Siebe Schrijvers, huurling en toptalent van KRC Genk. Zijn assists en doelpunten zorgden ervoor dat we ons zonder problemen twee seizoenen op rij zouden handhaven in eerste klasse.

2017-2018 

Dat seizoen zou ons laatste worden waarin we een échte topschutter in onze rangen hadden. Isaac Kiese Thelin was de naam. Hij zou voor onze club het meeste aantal doelpunten in een seizoen maken. 19 stuks brachten hem die titel meer dan verdient op. Vaak onzichtbaar maar op de belangrijke momenten stond hij er elke keer. Hij greep ook net naast de prijs van topschutter van dat seizoen.

2018-2020

In de laatste twee seizoenen was een targetspits die ook veel scoorde ver te zoeken. Forte met 8 en Milosevic met 7 (allemaal in de laatste tien wedstrijden inclusief Play-Off 2) kwamen het dichtst in de buurt. We moesten het vooral hebben van onze gouden flanken. Ampomah en Boljevic waren de grote angsten van eender welke verdediging. De ene snel, vinnig en een uitstekende voorzet, de andere alles wat de ene heeft + scorend vermogen. Ampomah wist naast meer dan tien assists ook 18 keer te scoren in twee seizoenen. Boljevic was dan weer vooral de man van de assists.

Conclusie

We zijn verwend met spitsen als Snelders, Onana, Emond, Gano, Thelin en Ampomah. Topscoorder allertijden is momenteel Zinho Gano. In deze ploeg zit echter niemand die hem deze plaats zou kunnen afpakken. Het wordt wachten op een nieuwe generatie topspitsen die de stap naar Beveren willen zetten.

Storytelling Tool:


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page